Bouwtoezicht wordt kwaliteitsborging

Controle van ontwerp en uitvoering in de bouw is van alle tijden. Echter nieuw is een kwaliteitsborging die gericht is op beheersing van het bouwproces, die nu een ontwikkeling doormaakt als aparte discipline.

Deze trend is ingezet met innovatieve contractvormen zoals bijvoorbeeld de UAVgc uit 2005. De aanstaande Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen geeft kwaliteitsborging een straks een formele wettelijke status.

De Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen is nog niet in werking. Maar wist u dat er al jaren door aannemers, opdrachtgevers en gemeenten ervaring is opgedaan in pilotprojecten? Dit is inmiddels geen selecte groep meer. Het gaat over honderden projecten die op basis van de huidige actualiteit sterk groeit.

Hoe de wet in de praktijk gaat werken is voor veel partijen nog onduidelijk. Wij geven u graag duidelijkheid en helpen u graag op weg.

[youtube]oy7yc1m2RJE[/youtube]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *